KSA Sint-Gummarus Lier
  • Home
  • Agenda
  • Boekje
    • Piepers
    • KB
    • GB
    • Knapen
    • JHN
    • Henkies
  • Inschrijven
    • UITPAS
  • Weekends & Kamp
    • Inschrijven voor weekends en kampen
    • Weekends
    • Kamp
    • Documenten
  • Webshop
  • Leiding
    • Nieuwe leiding
  • Trooper
  • Foto's en varia
    • Het KSA-lied
    • Foto's
    • Kids corner

KAMP 2025

Belangrijke data

31 mei: De leiding zal ten laatste voor 31 mei op kampbezoek komen of een kampboekje in de brievenbus gestoken hebben (indien er niemand thuis was). Ze doen dit om jullie finaal te overtuigen om mee op kamp te gaan en vooral om het kamp extra toe te lichten.
 
15 juni: Ga je mee…… schrijf je dan nu al in via Ravot. De deadline voor de inschrijvingen is zondag 15 juni. Na deze datum kunnen wij geen inschrijvingen meer accepteren.
 
28 juni: De leiding vertrekt op voorkamp. Zo zorgen we ervoor dat alles klaar staat om de leden te ontvangen op 1 juli. De Jonghernieuwers komen ons vervolledigen, maar meer info hierover via Whatsapp. (Indien mogelijk i.v.m. de schoolverplichtingen).
 
1 Juli: 
HET KAMP START!!! Op dinsdag 1 juli vertrekken we met de bus op kamp. Om 8u30 wordt iedereen verwacht aan Den Bunker. Daar kan iedereen zich aanmelden bij zijn/haar leiding. Je bagage breng je natuurlijk vandaag ook mee!!
 
8 Juli: Einde van het kamp. Voordat jullie huiswaarts mogen keren zullen we voor de allerlaatste keer een formatie houden en hierna volgt er nog een BBQ om alles af te sluiten.
 
11 Juli: De leiding en Jonghernieuwers/Hernieuwers blijven nog wat langer op kamp om alles op te ruimen. (Meer informatie voor JHN volgt via whatsapp en huisbezoeken.)

Link Kampboekje

KAMPBOEKJE

hoe inschrijven? 

Zin om mee te gaan op kamp? Dit jaar is het thema: FC De Kampioenen!
Altijd al willen meespelen met Markske, Carmen, Xavier en co? Dan is dit jouw moment! Trek je beste kampioenenoutfit aan en bereid je voor op een week vol ambiance en volle pret. “Want kampioen zijn is plezant!”
 
Voor slechts 150 euro per kind beleef je een kamp zoals DDT het niet beter had kunnen verkopen (en dat wil wat zeggen).
Inschrijven kan nu al via Ravot en de deadline is 15 juni.
Wacht je te lang, dan is het zoals Boma zegt: "Wie niet snel is, is gezien!". Wij kunnen daarom na deze datum geen inschrijvingen meer accepteren. Vragen of problemen met het inschrijven? Stuur gerust een mailtje naar [email protected], zij helpen jullie graag verder.
Wist je dat je sinds 2005 de onkosten van kampen en weekends kan aftrekken van de belastingen voor kinderen jonger dan 12 jaar die lid zijn van een erkende Lierse jeugdvereniging?
Hiervoor heb je een fiscaal attest nodig. Je kan dit eenvoudig downloaden via www.moevement.be onder 'Jeugdwerk' > 'Fiscale attesten'. Je kan dit formulier ingevuld doorsturen naar de bondsleiding; zij vullen de ontbrekende gegevens verder aan.

Vergeet ook zeker de Kids-ID of identiteitskaart van je kind niet (een kopie mag ook). Deze geef je aan de leiding op de dag van vertrek (1 juli). Wij bewaren die veilig en geven ze terug op het einde van het kamp.

Tevens zijn de medische gegevens van uw kind ook zeer belangrijk. Kijk op Ravot na of alles nog up to date is, en pas de informatie aan indien er iets gewijzigd is!
Op dinsdag 1 juli worden alle leden om 8.30u verwacht op de KSA. Hier staan de bussen klaar om ons én de bagage naar de kampplaats te brengen. Hier nemen we afscheid van de ouders.
De eindformatie vindt plaats op de kampplaats, op dinsdag 8 juli om 16u. Tijdens dit afsluitmoment krijgt elk kind een trofeetje mee naar huis én komen ze te weten wie hun leiding wordt voor volgend jaar. Nadien mogen de ouders hun kinderen mee naar huis nemen.
Voor de liefhebbers wordt er na de eindformatie een gezellige barbecue voorzien. Wie graag mee aanschuift, mag tot en met 15 juni een mailtje sturen naar [email protected] met het aantal personen dat wil komen. Voor de leden worden er sowieso al hamburgers voorzien, dus die hoef je niet mee te tellen in het aantal.

een dag op kamp

8u00:    Kukelekuuu … de haan kraait. Tijd om op te staan. Snel aankleden want weworden om 8u15 al verwacht in de Formatie.

8u15:    FORMATIEEEEEEE

8u30:    Tijd voor een portie krachtvoeder om de dag goed te beginnen.

9u00:    Alle groepen gaan individueel op pad.

12u15: FORMATIEEEEEEE

12u30: De energie die het ontbijt leverde is reeds opgebruikt, tijd voor een nieuwe portie eten.

13u30: De uitmuntende kookkunsten van de foeriers maken dat de leden zich weleens durven overeten. Daarom voeren we een platte rust in.
 
14u00: Tijd om er weer in te vliegen!
 
16u00: Vieruurtje!
 
18u15: FORMATIEEEEEEE met kamptoneeltje
 
18u30: Weeral tijd om te eten. Er wordt een heerlijke maaltijd geserveerd!!
 
19u30: FORMATIEEEEEEE!!  Keuzeactiviteiten, voor ieder wat wil!
 
20u30: Nu gaan de leden weer met hun eigen groep op pad.
 
21u00: De jongsten worden voorzien van heerlijke pap. Met intervallen van een kwartierkrijgen de volgende groepen een beker pap voor het slapen gaan.
 
22u00: Na de pap is het tijd om in ons bedje te kruipen. Maar natuurlijk niet voordat alle handen en tanden gewassen zijn. Het wordt stil op de kampplaats.

​

met één onderbroek kom je er niet

We hebben net iets meer kleren nodig op kamp dan 1 onderbroek. Eerst en vooral willen wij ook nog eens zeggen dat het voor zowel leiding als leden (ze durven namelijk vergeten wat van hen is) zeer praktisch is om alles van een NAAMLABEL TE VOORZIEN. We zullen zelf zoveel mogelijk in het oog houden dat iedereen ingesmeerd is, maar probeer zelf thuis nog eens te benadrukken hoe belangrijk zonnecrème is. 
Zo kunnen we discussies op kamp vermijden. Ook dure  kledij is gevaarlijk om mee te nemen: een iets te korte broek die kapot mag is beter dan een mooi aanpassende broek die niet kapot mag.
 
Slaapgerief:    
Alle leden zorgen voor een slaapzak, hoeslaken, pyjama en eventueel een kussen. En je knuffel mag natuurlijk ook mee (Zoals Leider Hobbit altijd doet) Alle leden nemen ook een veldbed mee aangezien dit jaar iedereen in een tent slaapt.
 
Toiletzak:        
O ja, op kamp wordt er wel degelijk gedoucht. Vergeet dus geen: washandjes, zeep, shampoo, kam, tandpasta, tandenborstel, voldoende handdoeken en zonnecrème.
 
Uniform:         
Een sjaaltje (MET JE NAAM OP!!) en een hemd voor de oudere leden.
 
Kleren:            
Voldoende ondergoed en kousen (min. 1 paar/dag + extra),
voldoende T-shirts, korte én lange broeken, truien, regenkledij, zwemgerief, hoofddeksel en min. 2 paar gemakkelijke schoenen. Omdat we dit jaar kamp houden bij een rivier zou iedereen waterschoenen/sandalen moeten meenemen of schoenen die nat mogen worden. Ook kunnen laarzen handig zijn bij regenachtig weer.
 
Eetgerief:        
Gamel of bord én kom, lepel, mes, vork en beker die niet te breekbaar zijn en een keukenhanddoek.
(Twee paar bestek kan handig zijn, aangezien dit makkelijk verloren geraakt.)
 
Diversen:        
Voldoende bezigheidstherapie om zich bezig te kunnen houden in de bus en wanneer men niet zo moe is tijdens de platte rust (stripboeken, puzzels, kleurboek…). Postzegels en enveloppen met adressen indien er brieven verstuurd willen worden. Linnenzak voor de vuile was. Veiligheidsspelden en wasknijpers zijn ook steeds praktisch als er iets toegespeld of opgehangen moet worden. (Papieren) zakdoeken komen van pas. Een drinkbus hoort bij iedereen in de koffer te zitten en ook een kleiner rugzakje is nodig voor op dagtocht. Ook een zaklamp kan van pas komen.
 
 
ZEKER NIET VERGETEN! KIDS-ID of IDENTITEITSKAART!! (of een kopie).

Knapen || Jongherniewers || Henkies:
Slapen in tenten zoals iedereen en moeten zodoende jullie zelf ook voorzien van een matras of veldbed. Verder gaan jullie ook op tweedaagse dus hebben jullie daarvoor ook nog een extra matje en rugzak nodig. Deze groepen mogen ook zakgeld meenemen maar uiteraard met mate. De Jonkies en Henkies gaan ook op voor- en nakamp en mogen niets meer meenemen. (Verdere info wordt door je leiding bezorgt.)
 
Wat neem je niet mee!
Bepaalde voorwerpen en apparaten horen niet thuis op kamp. Zo hoeven er geen gsm’s/smartphones meegenomen worden, de leiding is zelf voorzien van de nodige communicatiemiddelen in het geval er contact gelegd moet worden. Verder geen snoep, zakmessen, aanstekers, alcohol, sigaretten, elektronische sigaretten, iPod’s, computerspelletjes en waardevolle spullen.
 

checklist

checklist_kamp.docx
File Size: 17 kb
File Type: docx
Download File


​voor de jongsten 


1. Markeer alles duidelijk met naam
Eetgerei, kledij, schoenen, handdoeken, … breng hier met een niet - afwasbareviltstift of etiketje 
​zeker de naam van uw kind aan. We stellen elk jaar vast dat er heel wat piepers en kleine banners zelf niet meer weten wat van hen is en wat niet. Op deze manier verkleint u ook de stapel die u bij het ‘verloren gerief’ moet gaan zoeken.
 
2. Pak de koffer samen met je kind in
Heel wat kindjes weten niet wat ze allemaal in hun bagage hebben zitten en denken dan ook dat ze geen sokken, bord of toiletzak mee hebben omdat ze deze niet meteen vinden. Het kost de leiding heel wat moeite en tijd 
om telkens de kleinste dingen mee te moeten zoeken (we helpen de kinderen uiteraard maar proberen ze ook een beetje zelfstandig te laten zijn). Vul dus samen met je kind de koffer en laat zien waar alles precies zit.

3. Zorg voor stevig en voldoende materiaal
Kledij en materiaal moeten tegen een stootje kunnen en bruikbaar zijn in alle weersomstandigheden. 
De ervaring leert ons dat Disney -, Studio 100 - merchandising of ander ‘speels’ gerief snel kapotgaat en erg onhandig is in gebruik. Eén klein plastieken bord volstaat niet voor de maaltijden op kamp (neem best ook een kom of gamel mee) en ook sokken raken snel verloren.
 
4. Thuisfront? Overdaad schaadt
De voorbije jaren merkten we al dat de meeste kinderen zelden last hebben van heimwee, omdat het kamp al hun aandacht opslorpt. Als ze echter herinnerd worden aan thuis kan dat op een moeilijk moment soms 
eerder voor traantjes zorgen, in plaats van troost brengen. Beperk de communicatie, maar een brief van de mama en de papa is zeker welkom en kan hen natuurlijk altijd plezieren!

5. Enveloppen
Kinderen schrijven graag brieven om te vertellen over hun avonturen. De leiding wil hen daar natuurlijk graag bij helpen als schrijven wat moeilijk gaat, maar zij kennen natuurlijk niet de juiste adressen. 
​Spreek daarom op voorhand af met je kind naar wie hij of zij brieven wil sturen. Schrijf op voorhand de adressen op een envelop met postzegel en geef deze zo mee, dan komt alles zeker op de juiste plaats terecht.
 
6. Verder
Heeft uw dochter of zoon nog last van nachtelijke ongelukjes? Vergeet dan geen pampers mee te geven en de leiding hierover in te lichten. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid dat er plots onverwacht weer ongelukjes gebeuren doordat ze in een andere omgeving slapen en een ander ritme creëren. Als u denkt dat dit kan voorvallen geef ze dan toch iets mee. Wanneer u nog vragen of twijfels hebt mag u de leiding natuurlijk altijd contacteren!
​

Waarom je zeker mee moet op kamp

  1. Jullie ouders hebben nog eens een weekje rust terwijl de leiding voor jullie zorgt. 
  2. Je moet al één week minder voor de televisie hangen om de verveling die gepaard gaat met schoolvakanties tegen te gaan. En één ding doe je zeker niet op kamp: je vervelen. 
  3. Omdat een kamp nog leuker is dan een vergadering!! 
  4. Wij er alvast super veel zin in hebben! 
  5. Het kamp zonder jou niet zo leuk is! 
 
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Home
  • Agenda
  • Boekje
    • Piepers
    • KB
    • GB
    • Knapen
    • JHN
    • Henkies
  • Inschrijven
    • UITPAS
  • Weekends & Kamp
    • Inschrijven voor weekends en kampen
    • Weekends
    • Kamp
    • Documenten
  • Webshop
  • Leiding
    • Nieuwe leiding
  • Trooper
  • Foto's en varia
    • Het KSA-lied
    • Foto's
    • Kids corner